Olejek makadamia Ikarov

17,30 zł
Pojemność
24h.gif
Description

UWAGA: POJEMNOŚCI 500 ML SĄ DOSTĘPNE WYŁACZNIE NA ZAMÓWIENIE !!! PROSIMY SPRAWDZIĆ DOSTĘPNONŚĆ!!!

CZYM JEST OLEJEK MAKADAMIA:

Przez tysiąclecia australijscy Aborygeni spożywali orzechy wiecznie zielonego drzewa o nazwie makadamia, ze względu na ich walory odżywcze i prozdrowotne. Dziś olejek z makadamii jest ceniony i wykorzystywany również w kosmetyce. Olejek makadamia jest uzyskiwany z miąższu orzecha australijskiego. Zalicza się do grupy olejków o budowie najbliższej strukturze ludzkiej skóry. W około 85% zawiera kwasy tłuszczowe, zaś około 20% jego składu stanowią trójglicerydy kwasu palmitynowego typu Omega7, o silnych właściwościach antyutleniających i chroniących błonę komórkową. Kwas palmitynowy jest zawarty w skórze, ale jego ilość zmniejsza się wraz z wiekiem.

WŁAŚCIWOŚCI:

Olejek z makadamii ma zbawienny wpływ na spowalnianie procesu starzenia skóry, dzięki swoim właściwościom nawilżającym i zmiękczającym jest idealny dla skóry suchej i starzejącej się. Pomaga cerze zachować gładkość i świeży, zdrowy wygląd. Olejek z makadamii jest łatwo absorbowany, przez co określa się go również mianem „znikającego olejku”. Jest hypoalergiczny, ma doskonały wpływ na skórę wrażliwą i jest idealny do masażu w czasie ciąży. Zapobiega powstawaniu i redukuje rozstępy. Może być stosowany również u niemowląt i dzieci. Łagodzi i goi poparzenia słoneczne, blizny i rany. Olejek z makadamii pomaga utrzymać długotrwałe nawilżenie skóry. Uniwersalne właściwości tego olejku są potwierdzone wieloma niezależnymi badaniami naukowymi. Stosuje się go w produkcji wielu rodzajów kosmetyków: mleczek do ciała, kremów, żeli i olejków dla dzieci.

ZASTOSOWANIE:

  • jako krem - do aplikacji bezpośrednio na twarz i ciało;
  • do pielęgnacji skóry niemowląt i dzieci;
  • jako dodatek do kremów, balsamów i maseczek kosmetycznych;
  • jako dodatek do kąpieli;
  • przeciw rozstępom – także w czasie ciąży;
  • do masażu ciała.

 Olejek jest produktem w pełni naturalnym. Zawiera wyłącznie naturalne antyoksydanty i konserwanty. Kosmetyk należy zużyć maksymalnie do 3 miesięcy od dnia otwarcia butelki.

SKŁAD INCI: Macadamia ternifolia seed oil, Rosmarinus officinalis extract.

UWAGA: OLEJEK MOŻNA KUPIĆ TAKŻE W WERSJI 500 ml. PRZY WYBORZE TEJ POJEMNOŚCI PROSIMY UPRZEDNIO SPRAWDZIĆ DOSTĘPNOŚĆ OLEJKU, ZADAJĄC NAM PYTANIE POPRZEZ FORMULARZ "ZAPYTAJ O PRODUKT". UDZIELIMY WÓWCZAS PAŃSTWU INFORMACJI O TERMINIE OCZEKIWANIA NA DOSTAWĘ.